Jak si napsat o autogram

16.08.2012 19:43

Co všechno budeš potřebovat?

• Dvě obálky, jednu větší a druhou menší.
• Fotky, pohledy, obrázky... (cokoli, co budeš chtít podepsat)
• Dopisní papír
• Pero
• Známky/mezinárodní odpovědku

Jak začít?

 

KROK 1:

 

Jako první na menší obálku napiš svoji adresu. (viz. obrázek). Tato obálka bude sloužit k tomu, aby ti v ní poslali autogram od celebrity.

 

Napiš si o autogram
(Foto: krasna.cz/archiv blogerky)



KROK 2:


Teď, když už máš na menší obálce svoji adresu, si vezmi větší obálku, kam napiš adresu celebrity, které píšeš. Do levého horního rohu napiš svoji adresu (ta slouží k tomu, kdyby adresa celebrity už neexistovala, aby ti dopis poslali zpět domů.

 

Napiš si o autogram
(Foto: krasna.cz/archiv blogerky)


KROK 3:

 

Teď napiš dopis pro tvoji oblíbenou star. Pozor! Dopis piš v angličtině! Doporučuji se v dopise prvně představit, poté napsat, kde se ti star nejvíce líbila (např. v kterých filmech), nebo třeba která písnička se ti od této star líbí. Nakonec napiš, že bys chtěla jeho/její autogram.

 

Napiš si o autogram
(Foto: krasna.cz/archiv blogerky)


KROK 4:


Poštovné. Většina celebrit autogramy posílá, ale už velmi malá část z nich platí i poštovné. Proto je lepší předem na menší obálku (ta, ve které ti později přijde autogram) nalepit známky dané země - což spousta z vás asi nebude mít. I na to existuje řešení. Na poště můžeš koupit tzv. IRC = mezinárodní odpovědku, která stojí 40 Kč a dá se koupit na každé větší poště. Celebrita ji na poště vymění za známky do České republiky a nebude za tebe muset platit poštovné. Mezinárodní odpovědka se nikam nelepí, jednoduše ji vlož s dopisem do obálky.

 

Napiš si o autogram
(Foto: krasna.cz/archiv blogerky)


KROK 5:


Teď do větší obálky (kde je napsaná adresa celebrity) vlož tvůj dopis, menší obálku s tvojí adresou a známkou z ciziny (pokud nemáš známku z ciziny, vlož bílou obálku bez známky a mezinárodní odpovědku) a fotku/fotky, které chceš podepsat.

 

Napiš si o autogram
(Foto: krasna.cz/archiv blogerky)


KROK 6:


Teď větší obálku zalep a zanes na poštu. Poštovné do ciziny stojí kolem 23 Kč, podle váhy. A pak už nezbývá než čekat na autogram. Celebrita ti nepošle autogram do týdne, ale chce to trpělivost a čekat. Takže nebuď smutná, když zatím ve schránce nic nenacházíš. Jelikož má určitě hodně fanoušků po celém světě a chodí ji hodně žádostí, tak to může trvat třeba i 4 měsíce, mluvím z vlastní zkušenosti. Takže pevnou vůli a hodně štěstí!


A kde najít adresu celebrity?

 

Existují různé stránky, fóra a další. Např.


• https://fanmail.biz/
• https://www.spotlight.com/
• https://www.celeb-autos.tk/

 

Zdroj: krasna.nova.cz